Sprintti alkoi: 17:30

Aloin valmistautua klo 18 online palaveriin appear.in kautta ohjaajan kanssa. Palaverissa kävimme läpi työn alun, keskustelimme artikkelien tiivistämisestä ja miten se käytännössä sujuu. Vinkki tuli että kirjoita ensin ulkoa se pihvi, sen jälkeen voi hakea tukea artikkelista. No näinhän se menee. Toinen tiivistämäni artikkeli meni jotensakin näin. Sovimme rakenteen jota noudatetaan jokaisen kohdalla. Helpottaa lukijan hommaa kun aina toistuu sama kaava. Niin ja jokaisen artikkelin perään “liima” joka johdattaa seuraavaan.

Illalla kävin saunassa ja tuunasin tool chainia eli kattelin valmiiksi miten lähteet ja niiden liittämisen sekä hallinnoinnin saa mahdollisimman automaattiseksi ja suoraviivaiseksi. Tähän asti ei ole lähteistä paljon välitetty. Kirjoittaessa olen laittanut sen verran tietoa että tiedän itse mihin viittaan. Zoterolla aiemmin olen lähteitä hallinnoinut. Nyt sitten tuunasin ketjun ja testasin parilla lähteellä. Näyttäisi toimivan näin tuo tool chain:

  1. lisää lähde Zoteroon (zotero.org) omaan kokoelmaan
  2. (Tämä tehdään kerran: linkitä Zotero Overleafissa (tuo kaikki viitteet zoterosta omasta kokoelmasta omaan filuun Overleafissa). Itse raahasin sen omaan kansioon ja main.tex filussa kerroin missä kirjallisuusluettelo on. Pistä muutamat muut asetukset kuntoon samaisessa main.tex filussa…tästä alkuun)
  3. Päivitä kirjallisuusluettelo Overleafin valikosta, jotta uusi lähde tulee mukaan. Tämä saisi olla automaattista.
  4. tee viittaus cite komennolla haluttuun kohtaan tekstiä overleafin ikkunassa, overleaf tarjoaa alavetovalikosta lähteet joista valita.
  5. Toista alusta toisen lähteen kanssa

Näin se sitten syntyy ja näppärästi syntyy dokkarin haluttuun kohtaan omalla komennolla päivittyvä lista lähteistä.

Lopetin sprintin: 23:15

Advertisements