Sprintti alkoi: su 2.10.2016 klo 08:54

Kaivettua artikkeli “Possibility-Driven Spins in the Open Design Community” naftaliinista ja luettua se jälleen kerran läpi. Yhteiskirjoitettu artikkeli Pia Tammisen kanssa. Oma osuus:

  • Open design / 3D tulostusyhteisön asiantuntija ja teoreettinen tausta
  • Metsästelin ja haastattelin yhteisön jäsenet haastatteluun
  • Muodostin kuvan open design prosessista ja piirsin lopputuloksena olevan “Figure 4. Simplified spin model of the high-level design process in the open design community. ”
  • Aikaisempaa 3D tulostusyhteisö tutkimustani (pitkittäistutkimus, kysely) hyödynnettiin tässä

Kirjoittelin johdannon alkua, jossa pääsen luomaan sen lopullisen pohjan ja punaisen langan. Varmaan tuo alku tulee kirjoitettua moneen kertaan vielä, mutta punainen lanka tuntuu löytyvän täältä ja täältä pääsin heti kirjoittamisen alkuun. Otin Replicator 3D tulostimen designin sulkemisen lähtökohdaksi. Makerbot industries oli perustanut tulostimensa avoimen yhteisön tuotoksiin ja päätti 2012 sulkea kehityksen omien tuotteiden osalta. Tätä koko yhteisö ei hyväksynyt ja tästä nousee paljon kysymyksiä että mitä ihmettä?Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa esim aseiden 3d tulostus yhdeksi kiinnekohdaksi josta lähteä avaamaan asiaa, mutta siitä voisi syntyä liian helposti ns lieveilmiöitä ja jotkut lukijat jo siitä syystä dissaisivat koko lopputyön. Valitsin vähemmän tunteita herättävän kiinnekohdan eli Replicatorin.

Lisäsin johtantoon motivaation tehdä tämä tutkimus. Tuo johdanto osuus tuli tehtyä kokonaan aamupäivällä. Saa jäädä siihen kuosiin missä on nyt toistaiseksi, palataan siihen myöhemmin. Käytännössä kirjoitin koko alun uudestaan. Nyt se alkaa näyttämään ja tuntumaan “minun” tekstiltä.

Ihmettelin iltapäivällä etten ole yhtään miettinyt töitä. Se vähän hämmästytti kuinka hyvin on päässyt irti arjen asioista. Päädyin siihen lopputulokseen että ennen lähtöä alkoi pää jo kääntymään kohti kirjoittamista ja väitöskirjaa vaikutti asiaan. Eli siis itsesuggestion avulla suuntautui toiseen asiaan. Varmasti sillä että vaihdoin paikkakuntaa ja olosuhteita aivaan toiseen ympäristöön vaikuttaa tähän. Siirryin tutusta ympäristöstä kaupungista maaseudulle kauas kaikesta tutusta.

Tuli tehtyä ruokaa ja käytyä moikkaamassa pihalla ollutta hevostenhoitajaa. Ei ihan mökkihöperöksi tule. Kukaan ei kuitenkaan mökkiin ole tulemassa, ei siis riskiä että kukaan häiritsisi.

Kirjoittelin vähän myös datan keräyksestä omaan lukuun ja jäin miettimään miten se kannattaa tehdä lukijan kannalta katsottuna. Eri artikkeleissa on käytetty eri menetelmiä ja ne osittain liittyy myös analysointiin. Pitää miettiä millainen rakenne olisi paras lukijan seurata. Tästä pitää tiistaina kysyä ohjaajan ajatukset. Samalla siirtelin hajanaisia tekstejä oikeisiin paikkoihin. Kijoittelin kuitenkin faktat datan keräämisestä eri artikkelien kohdalla. Saa nähdä miten ne kannattaa ryhmitellä suhteessa muuhun työhön.

14:45 Tässä välissä päätin pitää pikku tauon, käydä lenkillä ja tehdä vähän muuta. Tuntuu siltä että tässä kohdin on hyvä pysähtyä ja antaa pään raksuttaa. Hyvällä sykkeellä tämä on lähtenyt liikkeelle. Rohkeasti on pitänyt vetää kappaleittain tekstiä bittiavaruuteen ja kirjoittaa uusiksi. Näin se prosessikirjoittaminen etenee. Tauon jälkeen taas niiden artikkelien pariin. Seuraava sprintti alkaa illalla.

 

Advertisements