Juttelimme ohjaajan Tere Vadén kanssa eilen appear.in kautta noin puoli tuntia. Puhuimme lähinnä vielä kerran ambitiotasosta, käytännöistä miten yhteistyö tapahtuu ja siitä miten pääsen heti alkuun. Sanomattakin selvää, että ohjaajan pitää nähdä reaaliajassa tila missä työ milloinkin on. Samoin on syytä olla kommentointimahdollisuus. Overleaf.com palvelu tarjoaa nämä kummatkin ja siksi sitä käytänkin. Yksi syistä overleaf käyttöön on LaTeX pohjaisuus ja Git tuki.

Sunnuntaina alkuun kokonaisuuden hahmottamisella

Tänään lauantaina siirryn Padasjoelle kirjoituspaikkaan ja asetun “taloksi”. Huomenna aloitan työn silmäilyn ja laitan sinne tänne muistiinpanoja asioista mistä kirjoittaa. Eilen jo syntyi ohjaajan kanssa ajatus alun osuudesta ja punaisesta langasta. Kysyin ohjaajalta että mistä sitä voisi aloittaa. Ennen kuin vastausta tuli, sanoin että varmaan sieltä mistä pääsee alkuun. No näinhän se on. Muutamat luvut ovat sellaista ns pakkopullaa, jotka vain on tehtävä, joten niitä voi tehdä välillä kun ajatukset tuntuu olevan lukossa.

Puhuttiin myös alkupuolella olevasta keskeisten termien avaamisesta ja todettiin että aika suppeasti tyyliin: mitä keskeiset tutkijat ovat niistä sanoneet, vähän eri näkökulmia myös ja toteaminen että tässä väitöskirjassa käytän tätä ja tätä määritelmää. Lisäksi puhuimme myös työn rajauksista. Ne ovat monesti asioita, joihin esitarkastajat puuttuvat. Niiden kohdalla voi aina laittaa ettei sitä tai tätä otettu mukaan resurssien vuoksi, mutta parempi on etsiä ns asiasyy. Lähdeviitteet ei ole se asia mihin nyt alussa keskitytään. Laitan sellaisen tiedon tarvittavaan kohtaan että itse tiedän mihin siinä viittaan. Näin siksi ettei kirjoittaminen ja ajatus katkea kun flow on lähtenyt liikkeelle. Hyvä tästä tulee. Motivaatio on kohdallaan, tätä hetkeä olen odottanut jo vuoden. Näillä eväillä riittää tekemistä tiistaihin asti, jolloin on seuraavat online tapaaminen ohjaajan kanssa.

Entäs perhe?

Perheen kanssa on sovittu että käytämme appear.in sovellusta, jotta olisi välillä näköyhteys eikä vain ääni. Laskut on maksettu ja rahaa ruokaan. Ikävä tulee lapsia ja vaimoa, mutta näin homma hoituu. Ilman supertehokasta ja joustavaa vaimoa (Elina Moilanen, blogi) ei tämä olisi mahdollista.

Advertisements