TonnillaTohtoriksi eli 3D- tulostukseen liittyvän väitöskirjaprojektin joukkorahoituskampanja on nyt avoinna! Projektin lopputulos on valmis väitöskirja ja väitöstilaisuus aiheesta “Peer Production economy – revolution in design, development and manufacturing”. Väitöskirjan artikkelit on jo kirjoitettu työn ohessa. Nyt tarvitaan arjesta (ja päivätyöstä) irtiotto viimeistelyä varten.

Väitöskirja käsittelee 3D tulostusta ja avointa muotoiluprosessia sekä vertaistuotannon nousua. Tutkimuksen aikana on muun muassa mallinnettu yhteisöllisen avoimen muotoiluprosessin rakenne ja erot perinteiseen tuotantoon ja prosesseihin. 3D-tulostus oli hypehuipussaan muutama vuosi sitten ja nyt on vakiintumisen vaihe.

Tapoja osallistua kampanjaan

Tarjolla on monenlaista tapaa tukea tätä kunnianhimoista tutkimusrahoituskokeilua:

  1. Voit tukea kampanjaa jakamalla tietoa kampanjasta tahoille, joiden arvelet kiinnostuvan aiheesta ja tuloksista.
  2. Toinen tapa on osallistua rahoitukseen 30-75 euron panostuksella. Lue lisää mesenaatin sivuilta.
  3. Kolmas tapa on laittaa tsemppaavia viestejä Twitterissä @kyyberi:lle (eli minä)
  4. Tykkää kampanjan Facebook-sivuista TonnillaTohtoriksi ja laita kannustavia viestejä tulemaan.

Päätin käyttää mesenaatti.me alustaa kampanjan tekemiseen. Alusta koki kesän aikana päivityksen, joka hieman viivästytti kampanjan käynnistystä, mutta nyt se on avoinna.

Saat rahat takaisin mikäli 1000€ ei ylity

Mikäli päätät osallistua joukkorahoitukseen ja minimiraja 1000€ ei ylity, palautetaan rahat osallistuneille tahoille takaisin. Mikäli sitten raja ylittyy, saan kirjoitusmaratoonin ja väitöksen valmisteluun tarvittavat resurssit.

Advertisements